20 jaar Sushi Time geschiedenis: Toen & Nu

Wellicht heb je wel eens bij Sushi Time besteld en vraag je je af, wie zit er achter het bedrijf, wat doen ze zoal, hoe lang bestaan we al en wat je in de toekomst van ons kan verwachten. Om wat meer een kijkje in ons bedrijf te geven hebben we deze blog geschreven met de geschiedenis van Sushi Time, een kleine terugblik van 20 jaar.

Onze geschiedenis: hoe het allemaal begon …

Barbara van Son, destijds Breuer, begon in 2002 met de ontwikkeling van een mobiele lopende band, een sushibar voor evenementen. Na de Hotelschool in Maastricht in 2000 te hebben afgerond met 2 stages in Sint Maarten bij een hotel en in Amsterdam bij Zento Sushibar, bleek dat deze opleiding een perfecte basis was voor een eigen bedrijf.

Met haar voormalige partner Bernardine Beckers ontwikkelde zij deze mobiele lopende band (sushibar) en na lancering draaiden ze veel evenementen in binnen- en buitenland. Foto’s uit de oude doos zie je hieronder in de foto galerie. Omdat klanten de lopende band vaak inhuurde als Sushibar ontstond er een samenwerking met Sushi Time, welke in 2000 was opgericht door Vincent Langendorff. In 2006 deed zich de kans voor om Sushi Time over te nemen en dat was het begin: een centrale keuken met restaurant in het WTC te Amsterdam en een catering en evenementen tak.

Uitbreiding van Sushi Time

In 2007 breidde Sushi Time zich uit met een klein winkeltje van 10m2 in Amersfoort waar de eigenaar graag sushi wilde verkopen, de 2e Sushi Time vestiging was een feit. Ondertussen werden we ook in evenementenland steeds actiever en vond je ons terug in de RAI te Amsterdam op diverse beurzen en congressen, diverse bedrijfsfeesten, maar ook op events zoals ABN World Tennistoernooi in Ahoy, Lowlands, North Sea Jazz, etc.
Verdere uitbreiding begon in 2011 met de komst van vestiging Haarlem, de derde vestiging. En van daaruit is het balletje gaan rollen naar:

sushi time geschiedenis– 2012 Baarn (4e)
– 2014 Leiden (5e)
– 2014 Amstelveen Stadshart (6e)
– 2015 Utrecht (7e)
– 2015 Den Haag (8e)
– 2016 Hilversum (9e)
– 2017 Amstelveen Westwijk (10e)
– 2020 Driebergen (11e)

Centrale keuken

Vanwege deze uitbreiding zijn we in 2015 verhuisd met onze centrale keuken naar de Schweitzerlaan in Amstelveen. Daarnaast is in 2018 Vincent Langendorff een eigen bedrijf begonnen, Concepts on Location, waar alle Sushi Time evenementen en catering in zijn ondergebracht, zodat ieder zijn focus kon hebben. Barbara en René van Son, die per 2011 ook in het bedrijf werkzaam is, runnen nu samen de centrale keuken en de vestigingen, waarvan er 6 in eigen beheer zijn. Overige 5 vestigingen en catering activiteiten worden gerund door eigen ondernemers.

De centrale keuken zorgt voor een constant hoge kwaliteit rijst, vis en sushi voor alle vestigingen, de cateringtak en diverse klanten die onze sushi in het assortiment hebben opgenomen, zoals hotels, restaurants, strandtenten, groothandels, et cetera.

Wat kun je van Sushi Time verwachten in de toekomst?

We zijn momenteel aan het investeren in onze Centrale keuken om de vraag beter aan te kunnen. Want wij krijgen wekelijks vragen van ondernemers die een Sushi Time winkel willen beginnen. Na de verbetering van onze centrale faciliteiten gaan we de formule verder standaardiseren en willen we dat straks veel meer mensen in verschillende gebieden in Nederland kunnen genieten van onze heerlijke sushi. Wil je meer weten? Kijk dan op de franchise pagina.

Hopelijk heeft deze blog je meer inzicht gegeven in de geschiedenis van ons bedrijf. Wij zijn een bedrijf met al 20 jaar staat van dienst en proberen altijd ons product nog verder door te ontwikkelen zodat iedereen kan genieten van heerlijke hoogwaardige kwaliteit sushi, pokebowls, warme gerechtjes, salades,etc. We blijven bezig met leuke acties en mocht je hier meer van willen weten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.