verse sushi maken bij Sushi TimeSushi maken is een vak apart. Vooral het maken van de rijst is een klus dat meer op scheikunde lijkt dan op koken. Sushi rijst kun je inmiddels bij de verschillende supermarkten kopen zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl etc. Elke verpakking sushi rijst, geeft aan hoe je de sushi moet koken. De sushi rijst heeft een korte korrel. Voor je begint is het heel belangrijk om de sushi te wassen. Waarom… lees je hier.

Na het wassen is het belangrijk om je rijst zeker 30 tot 45 minuten te laten weken in de door de verpakking aangegeven hoeveelheid water (de verhouding is ongeveer 1 op 1, dus 1 kilo rijst met 1 liter water), zodat de rijst korrel goed het water kan opnemen voordat je het gaat koken. Hoe langer je de rijst laat weken hoe mooi vol en zacht je rijstkorrel wordt. Daarna kook je de sushirijst conform de verpakking. Wil je echt de meest ideale sushi rijst korrel (niet te hard en niet te zacht), investeer dan in een goede rijstkoker, want deze apparaten zijn ingesteld om rijst perfect te koken, het zijn niet voor niets robots. Belangrijk is dat de sushi rijst moet droogkoken. Na het koken laat je de rijst nog ongeveer 20 minuten staan met de deksel op de pan.

Daarna is het het makkelijkst om de rijst om te keepen in een een brede lage bak, zodat de rijst kan afkoelen. De rijst is het meest ideaal op temperatuur om te mengen als het ongeveer 60 graden is. Is de rijst warmer? Dan heb je kans dat je mooie rijstkorrel kapot gaat als je deze mengt. Je gaat de rijst mengen met rijst azijn. Bij Sushi Time hebben we een geheim recept voor onze rijst azijn en voor ieder sushi bedrijf is dit weer anders. Dit zorgt voor het onderscheid in de markt en is ook erg afhankelijk van ieders smaak. Rijst azijn wordt in winkels ook als “Su” verkocht, dan is het reeds gemengd. Indien je pure rijstazijn hebt gekocht, meng het dan met suiker (of mirin) en zout naar smaak. Daarna meng je ongeveer 100-150 ml rijstazijn mengsel (Su) per kilo rijst. Mengen doe je het beste voorzichtig met een natte plastic spatel, zodat de rijst niet blijft plakken en doe het voorzichtig want je wilt dat je rijstkorrel zoveel mogelijk heel blijft.

Dan is je rijst klaar en ben je klaar om je sushi te gaan maken! Succes met koken en met rollen en we zijn zeker benieuwd naar jullie resultaat!

 

Wil je goed leren sushi maken?

Bij Sushi Time kun je ook een sushi workshop volgen. Deze sushi cursus kun je in de maanden juli, augustus en september 2019 volgen voor de speciale prijs van € 36,00 (normaal € 50,00) per persoon tijdens een reeds geplande data voor een open inschrijf workshop. Deze mooie korting geven we omdat we al 14 jaar sushi workshops geven en daar zijn we trots op. Wil jij kijken of je deze zomer je kan ontwikkelen tot een ware sushimaster? Schrijf je dan in via onderstaande knop.

Heb je een eigen groep van minimaal 15 personen? Dan geldt de korting ook, maar klik dan voor een aanvraag op deze link en vermeld 14jaarfeestkorting in de opmerkingen.

Nieuw Assortiment 2020

Nieuw Assortiment 2020

Nieuw Assortiment 2020Yes we hebben weer een aantal heerlijk nieuwe sushi & menu's & boxen toegevoegd aan ons assortiment. We proberen uiteraard af en toe wat nieuwe dingen uit en soms pakt dit zo goed uit dat we vaker vraag krijgen naar deze sushi. Ook...

Lees meer
Restaurants Sushi Time weer open

Restaurants Sushi Time weer open

Sushi Time restaurants WTC Amsterdam & Den Haag zijn weer open Vanaf 01 juni mocht de horeca haar deuren weer openen na 2,5 maand gesloten te zijn vanwege de Corona situatie. Restaurant Sushi Time WTC Amsterdam en restaurant Sushi Time Den Haag zijn dan ook weer...

Lees meer
Nieuw Assortiment 2020

Nieuw Assortiment 2020

Nieuw Assortiment 2020Yes we hebben weer een aantal heerlijk nieuwe sushi & menu's & boxen toegevoegd aan ons assortiment. We proberen uiteraard af en toe wat nieuwe dingen uit en soms pakt dit zo goed uit dat we vaker vraag krijgen naar deze sushi. Ook...

Lees meer
Restaurants Sushi Time weer open

Restaurants Sushi Time weer open

Sushi Time restaurants WTC Amsterdam & Den Haag zijn weer open Vanaf 01 juni mocht de horeca haar deuren weer openen na 2,5 maand gesloten te zijn vanwege de Corona situatie. Restaurant Sushi Time WTC Amsterdam en restaurant Sushi Time Den Haag zijn dan ook weer...

Lees meer
[elfsight_instagram_feed id="1"]