verse sushi maken bij Sushi TimeSushi maken is een vak apart. Vooral het maken van de rijst is een klus dat meer op scheikunde lijkt dan op koken. Sushi rijst kun je inmiddels bij de verschillende supermarkten kopen zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl etc. Elke verpakking sushi rijst, geeft aan hoe je de sushi moet koken. De sushi rijst heeft een korte korrel. Voor je begint is het heel belangrijk om de sushi te wassen. Waarom… lees je hier.

Na het wassen is het belangrijk om je rijst zeker 30 tot 45 minuten te laten weken in de door de verpakking aangegeven hoeveelheid water (de verhouding is ongeveer 1 op 1, dus 1 kilo rijst met 1 liter water), zodat de rijst korrel goed het water kan opnemen voordat je het gaat koken. Hoe langer je de rijst laat weken hoe mooi vol en zacht je rijstkorrel wordt. Daarna kook je de sushirijst conform de verpakking. Wil je echt de meest ideale sushi rijst korrel (niet te hard en niet te zacht), investeer dan in een goede rijstkoker, want deze apparaten zijn ingesteld om rijst perfect te koken, het zijn niet voor niets robots. Belangrijk is dat de sushi rijst moet droogkoken. Na het koken laat je de rijst nog ongeveer 20 minuten staan met de deksel op de pan.

Daarna is het het makkelijkst om de rijst om te keepen in een een brede lage bak, zodat de rijst kan afkoelen. De rijst is het meest ideaal op temperatuur om te mengen als het ongeveer 60 graden is. Is de rijst warmer? Dan heb je kans dat je mooie rijstkorrel kapot gaat als je deze mengt. Je gaat de rijst mengen met rijst azijn. Bij Sushi Time hebben we een geheim recept voor onze rijst azijn en voor ieder sushi bedrijf is dit weer anders. Dit zorgt voor het onderscheid in de markt en is ook erg afhankelijk van ieders smaak. Rijst azijn wordt in winkels ook als “Su” verkocht, dan is het reeds gemengd. Indien je pure rijstazijn hebt gekocht, meng het dan met suiker (of mirin) en zout naar smaak. Daarna meng je ongeveer 100-150 ml rijstazijn mengsel (Su) per kilo rijst. Mengen doe je het beste voorzichtig met een natte plastic spatel, zodat de rijst niet blijft plakken en doe het voorzichtig want je wilt dat je rijstkorrel zoveel mogelijk heel blijft.

Dan is je rijst klaar en ben je klaar om je sushi te gaan maken! Succes met koken en met rollen en we zijn zeker benieuwd naar jullie resultaat!

 

Wil je goed leren sushi maken?

Bij Sushi Time kun je ook een sushi workshop volgen. Deze sushi cursus kun je in de maanden juli, augustus en september 2019 volgen voor de speciale prijs van € 36,00 (normaal € 50,00) per persoon tijdens een reeds geplande data voor een open inschrijf workshop. Deze mooie korting geven we omdat we al 14 jaar sushi workshops geven en daar zijn we trots op. Wil jij kijken of je deze zomer je kan ontwikkelen tot een ware sushimaster? Schrijf je dan in via onderstaande knop.

Heb je een eigen groep van minimaal 15 personen? Dan geldt de korting ook, maar klik dan voor een aanvraag op deze link en vermeld 14jaarfeestkorting in de opmerkingen.

20 jaar Sushi Time geschiedenis: Toen & Nu

20 jaar Sushi Time geschiedenis: Toen & Nu

20 jaar Sushi Time geschiedenis: Toen & Nu Wellicht heb je wel eens bij Sushi Time besteld en vraag je je af, wie zit er achter het bedrijf, wat doen ze zoal, hoe lang bestaan we al en wat je in de toekomst van ons kan verwachten. Om wat meer een kijkje in ons...

Lees meer
Sparen voor gratis sushi

Sparen voor gratis sushi

Sparen voor gratis sushi  Heb je al eens bij Sushi Time besteld en is dit je bevallen? Wist je dat we een spaarsysteem hebben waarbij je bij elke euro die je besteedt automatisch spaart voor gratis sushi? Hoe lekker is dat gratis sushi, of korting, want het ligt...

Lees meer
Sushi Time tijdens Corona

Sushi Time tijdens Corona

Sushi Time tijdens Corona  De meeste Sushi Time vestigingen zijn gewoon open voor afhalen en bezorgen tijdens de Corona situatie. Sommige vestigingen hebben aangepaste openingstijden. Hieronder vindt u per vestiging de openingstijden en de eventueel lopende...

Lees meer
20 jaar Sushi Time geschiedenis: Toen & Nu

20 jaar Sushi Time geschiedenis: Toen & Nu

20 jaar Sushi Time geschiedenis: Toen & Nu Wellicht heb je wel eens bij Sushi Time besteld en vraag je je af, wie zit er achter het bedrijf, wat doen ze zoal, hoe lang bestaan we al en wat je in de toekomst van ons kan verwachten. Om wat meer een kijkje in ons...

Lees meer
Sparen voor gratis sushi

Sparen voor gratis sushi

Sparen voor gratis sushi  Heb je al eens bij Sushi Time besteld en is dit je bevallen? Wist je dat we een spaarsysteem hebben waarbij je bij elke euro die je besteedt automatisch spaart voor gratis sushi? Hoe lekker is dat gratis sushi, of korting, want het ligt...

Lees meer
Sushi Time tijdens Corona

Sushi Time tijdens Corona

Sushi Time tijdens Corona  De meeste Sushi Time vestigingen zijn gewoon open voor afhalen en bezorgen tijdens de Corona situatie. Sommige vestigingen hebben aangepaste openingstijden. Hieronder vindt u per vestiging de openingstijden en de eventueel lopende...

Lees meer
[elfsight_instagram_feed id="1"]