verse sushi maken bij Sushi TimeSushi maken is een vak apart. Vooral het maken van de rijst is een klus dat meer op scheikunde lijkt dan op koken. Sushi rijst kun je inmiddels bij de verschillende supermarkten kopen zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl etc. Elke verpakking sushi rijst, geeft aan hoe je de sushi moet koken. De sushi rijst heeft een korte korrel. Voor je begint is het heel belangrijk om de sushi te wassen. Waarom… lees je hier.

Na het wassen is het belangrijk om je rijst zeker 30 tot 45 minuten te laten weken in de door de verpakking aangegeven hoeveelheid water (de verhouding is ongeveer 1 op 1, dus 1 kilo rijst met 1 liter water), zodat de rijst korrel goed het water kan opnemen voordat je het gaat koken. Hoe langer je de rijst laat weken hoe mooi vol en zacht je rijstkorrel wordt. Daarna kook je de sushirijst conform de verpakking. Wil je echt de meest ideale sushi rijst korrel (niet te hard en niet te zacht), investeer dan in een goede rijstkoker, want deze apparaten zijn ingesteld om rijst perfect te koken, het zijn niet voor niets robots. Belangrijk is dat de sushi rijst moet droogkoken. Na het koken laat je de rijst nog ongeveer 20 minuten staan met de deksel op de pan.

Daarna is het het makkelijkst om de rijst om te keepen in een een brede lage bak, zodat de rijst kan afkoelen. De rijst is het meest ideaal op temperatuur om te mengen als het ongeveer 60 graden is. Is de rijst warmer? Dan heb je kans dat je mooie rijstkorrel kapot gaat als je deze mengt. Je gaat de rijst mengen met rijst azijn. Bij Sushi Time hebben we een geheim recept voor onze rijst azijn en voor ieder sushi bedrijf is dit weer anders. Dit zorgt voor het onderscheid in de markt en is ook erg afhankelijk van ieders smaak. Rijst azijn wordt in winkels ook als “Su” verkocht, dan is het reeds gemengd. Indien je pure rijstazijn hebt gekocht, meng het dan met suiker (of mirin) en zout naar smaak. Daarna meng je ongeveer 100-150 ml rijstazijn mengsel (Su) per kilo rijst. Mengen doe je het beste voorzichtig met een natte plastic spatel, zodat de rijst niet blijft plakken en doe het voorzichtig want je wilt dat je rijstkorrel zoveel mogelijk heel blijft.

Dan is je rijst klaar en ben je klaar om je sushi te gaan maken! Succes met koken en met rollen en we zijn zeker benieuwd naar jullie resultaat!

 

Wil je goed leren sushi maken?

Bij Sushi Time kun je ook een sushi workshop volgen. Deze sushi cursus kun je in de maanden juli, augustus en september 2019 volgen voor de speciale prijs van € 36,00 (normaal € 50,00) per persoon tijdens een reeds geplande data voor een open inschrijf workshop. Deze mooie korting geven we omdat we al 14 jaar sushi workshops geven en daar zijn we trots op. Wil jij kijken of je deze zomer je kan ontwikkelen tot een ware sushimaster? Schrijf je dan in via onderstaande knop.

Heb je een eigen groep van minimaal 15 personen? Dan geldt de korting ook, maar klik dan voor een aanvraag op deze link en vermeld 14jaarfeestkorting in de opmerkingen.

Feestdagen 2019

Feestdagen 2019

Openingstijden Feestdagen 2019  Tijdens de feestdagen zijn de Sushi Time vestigingen anders open dan normaal. Sommige dagen langer, soms korter en sommige dagen dicht. Dus wil je niet voor een dichte deur staan, raadpleeg dan het onderstaande schema. Wil je ook...

Lees meer
Black Friday Actie!

Black Friday Actie!

Black Friday actie @Sushi Time29 November 2019 is het Black Friday! Dé dag dat er in veel winkels leuke kortingen worden gegeven, zowel in fysieke als in online winkels. In de Verenigde Staten is dit de dag na Thanksgiving en heeft bijna iedereen vrij. Black Friday...

Lees meer
Kwaliteit en hygiëne van onze sushi

Kwaliteit en hygiëne van onze sushi

Kwaliteit & Hygiëne van onze Sushi   Sushi Time heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom produceren wij onze rijst ook centraal in onze centrale productiekeuken in Amstelveen. Daarnaast hebben wij vele specialisten in dienst die goed om kunnen gaan...

Lees meer
Feestdagen 2019

Feestdagen 2019

Openingstijden Feestdagen 2019  Tijdens de feestdagen zijn de Sushi Time vestigingen anders open dan normaal. Sommige dagen langer, soms korter en sommige dagen dicht. Dus wil je niet voor een dichte deur staan, raadpleeg dan het onderstaande schema. Wil je ook...

Lees meer
Black Friday Actie!

Black Friday Actie!

Black Friday actie @Sushi Time29 November 2019 is het Black Friday! Dé dag dat er in veel winkels leuke kortingen worden gegeven, zowel in fysieke als in online winkels. In de Verenigde Staten is dit de dag na Thanksgiving en heeft bijna iedereen vrij. Black Friday...

Lees meer
Kwaliteit en hygiëne van onze sushi

Kwaliteit en hygiëne van onze sushi

Kwaliteit & Hygiëne van onze Sushi   Sushi Time heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom produceren wij onze rijst ook centraal in onze centrale productiekeuken in Amstelveen. Daarnaast hebben wij vele specialisten in dienst die goed om kunnen gaan...

Lees meer