Kwaliteit & Hygiëne

Kwaliteit & Hygiëne

Sushi Time heeft kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel staan. Om dit te waarborgen voeren wij elke 2 maanden bacteriologische tests uit op onze sushi producten, de rijst en de omgeving. We controleren dan of onze sushi gemaakt is in een schone omgeving en of dat onze medewerkers schoon gewerkt hebben. Dit alles zodat het eindproduct aan alle eisen voldoet. Tevens is dit een controle moment of alle werkprocessen die we bedacht en doorgevoerd hebben ook daadwerkelijk gedaan worden.

Indien er uit een van de testen blijkt dat het product niet aan de normen voldoet ondernemen wij actie. Als dit gebeurt gaan wij met ons team in gesprek over wat de oorzaak kan zijn. Op basis van dat gesprek gaan wij kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit niet meer voorkomt. Ook wordt dan de controle op het team en het product aangescherpt.

Naast deze tests worden al onze vestigingen inclusief onze catering tak regelmatig bezocht door de Nederlandse Voedsel en Warenwet Autoriteit. Eén keer per jaar wordt er door een externe controleur aangegeven wat de verbeterpunten per vestiging zijn. De NVWA controleert ons op “aantoonbaar voedsel veilig” werken, wat wij doen door elke dag te controleren op versheid. Andere dingen waar wij rekening mee houden is een schone werkomgeving en goede persoonlijke hygiëne. Op basis van al deze controles heeft onze centrale keuken een EG certificering van de NVWA ontvangen en staan we onder streng toeziend oog dat wij alles wat wij hierboven beloven ook daadwerkelijk doen.