Waarom sushi rijst wassen?

To rinse or not to rinse that is the question? De eeuwige vraag bij sushi rijst is moet je deze wassen ja of nee en waarom dan wel of niet? Eerst even voor de mensen die nooit rijst wassen of daar überhaupt nog nooit over nagedacht hebben om dat te doen. Waarom zou je rijst wassen? In ieder geval is het antwoord niet om de rijst schoon te maken. Dit was vroeger nog wel eens het antwoord omdat er wel eens steentjes tussen de rijstkorrels zaten, maar dat is tegenwoordig niet zo.

Als je rijst niet wast kan het voorkomen dat er wit of grijs schuim op je pan naar bovenkomt. Wat daarna ook vaak voorkomt is dat je rijst gaat klonteren. Dit komt omdat de rijst dan te veel zetmeel bevat. Als je de rijst dus eerst wast, spoel je het overtollige zetmeel weg en voorkom je dat je rijst gaat klonteren. Gebruik je Japanse sushirijst dan is het ook mogelijk dat er talkpoeder om de korrels zit welke je wegspoelt. Dit komt doordat het in sommige gebieden in Japan zo vochtig kan zijn dat er in de verpakkingen talkpoeder zit om dit niet in het product te laten komen.

Conclusie: Ja je kunt sushi rijst het beste wel wassen. Hoe dan? Sushi rijst wassen gaat het snelst in een vergiet of een zeef. Spoel de rijst een paar minuten onder de kraan af. Zodra het water,dat van de rijst afkomt weer helemaal helder is, kun je stellen dat de rijst goed genoeg gewassen is. Omdat de textuur van sushirijst erg belangrijk is, je wilt namelijk een losse korrel en geen klonten, maar de rijst moet wel plakken, is het wassen voordat je de rijst kookt of stoomt dus enorm van belang voor een goed het eindresultaat.

Personaliseer je pokebowl

Je kent onze Pokebowls vast wel. Mocht je niet weten wat een pokebowl is, kijk dan even op onze blog over de pokebowl. We kregen afgelopen maanden veel vragen van klanten die toch meer zalm wilden of extra avocado... noem maar op. Dat heeft ons doen besluiten om de...

Lees meer

Sushi Time Leiden bestaat 5 jaar

Sushi Time Leiden bestaat dit jaar 5 jaar en dat vieren we groots! De komende 5 weken met ingang van maandag 20 mei vieren we ons 5-jarig bestaan met feestelijke acties. Sushi Time Leiden opende haar deuren in 2014 aan de Botermarkt 5  te Leiden. In 2017 is de...

Lees meer

Wat is een California Roll?

Een California roll is een sushi rol welke inside-out gerold is. Dat betekent dat de rijst aan de buitenkant zit. Vaak is deze gevuld met bijvoorbeeld surimi krab, komkommer en avocado. De combinatie vis met komkommer en avocado heet in Nederland in de volksmond een...

Lees meer

Sushi Time Amstelveen bestaat 5 jaar

Sushi Time Amstelveen bestaat dit jaar 5 jaar en dat moeten we natuurlijk vieren! We zijn al 2,5 week bezig met het vieren van onze verjaardag. In totaal doen we dit 5 weken met feestelijke acties.Sushi Time Amstelveen opende haar deuren in 2015 in het Stadshart...

Lees meer

Personaliseer je pokebowl

Je kent onze Pokebowls vast wel. Mocht je niet weten wat een pokebowl is, kijk dan even op onze blog over de pokebowl. We kregen afgelopen maanden veel vragen van klanten die toch meer zalm wilden of extra avocado... noem maar op. Dat heeft ons doen besluiten om de...

Lees meer

Allround keuken medewerker Sushi Time Den Haag

Voor onze vestiging Sushi Time Den Haag in New Babylon zijn we op zoek naar allround keuken personeel part time, voor minimaal 20 uur. De vestiging is 7 dagen per week open, je wordt daarom flexibel ingezet zowel doordeweeks als in het weekend. Waarom noemen we het...

Lees meer